Stadsverbinders


Wat is het hoofddoel?
Het hoofddoel van het project Stadsverbinders is om vrijwilligersorganisaties (VO) te versterken bij hun werk en meer maatschappelijke verbinding tussen delftenaren en studenten te realiseren. Hierbij komt ook dat studenten zich maatschappelijk inzetten en ervaring opdoen bij vrijwilligersorganisaties (VO). Op deze manier worden ze ook de toekomstige vrijwilligers in onze samenleving.
De manier waarop we deze doelen willen realiseren is door het koppelen
van studenten aan vraagstukken van maatschappelijke initiatieven van
Delftenaren.
We willen dit project aanpakken vanwege twee hoofdproblemen die we
waarnemen: namelijk de frustraties en hulpvragen bij VO, en de kloof tussen
studenten en Delftenaren. Vrijwilligersorganisaties zijn bevlogen in het
werk dat ze doen, maar lopen vaak tegen randzaken aan. Denk hierbij aan het
bouwen en onderhouden van een website, het uitzoeken van de AVG-wetgeving,
verschillende vormen van communicatie, enz. Deze randvoorwaarden vormen voor
hen een uitdaging, en leiden ook tot frustratie. Bij deze hulpvragen willen wij
hun ondersteunen.


Met welke partijen werken we samen?

Met het project Stadsverbinders willen wij studenten koppelen aan vrijwilligersorganisaties Wij denken dat de juiste manier om dit te doen bestaat uit het betrekken van meerdere stakeholders namelijk: de Gemeente Delft, Delft voor elkaar (ondersteunt vrijwilligersorganisaties), Stichting Vrijwilligerswerk Delft (SVD), TU Delft (voor wo studenten), De Haagse Hogeschool (hbo studenten), Inholland (hbo studenten) en het ROC Mondriaan (mbo studenten).


De aanpak

Wat gaan we hieraan doen? We willen binnen het project een “multilevel commissie” oprichten die bestaat uit studenten van MBO, HBO en WO. Deze commissie zal de hulpvragen van VO vertalen naar concrete opdrachten. Deze moeten goed aansluiten bij de leefwereld van studenten zodat zij geënthousiasmeerd en gemotiveerd raken om zich hiervoor in te zetten. Op deze manier kunnen de sterke punten van studenten en Delftenaren gebundeld worden om een positieve impact op de stad te creëren. Door de commissie te vormen, die contact heeft met de VO en de opdrachten op een platform plaatst, kunnen studenten met verschillende achtergronden zich opgeven voor de opdrachten.

De Visie van Stadsverbinders

 Onze visie is een stad waarin solidariteit, samenwerking en gemeenschapszin bloeien. We geloven in een bruisende stad waar vrijwilligersorganisaties gedijen, ondersteund door een netwerk van toegewijde studenten en professionals. Stadsverbinders wil een katalysator zijn voor positieve verandering door het faciliteren van samenwerking met studenten, het delen van kennis en het aanbieden van praktische ondersteuning. We streven naar een stad waarin gezamenlijke inspanningen leiden tot een versterkte, veerkrachtige en hechte gemeenschap.


Contact

Wilt u meer weten over dit project, heeft u een goed idee of iets anders? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.