Hub Holland Hub

Vrijdag 16 november 2022 vond het Hub Holland Hub evenement plaats. Waar alles in het teken stond van studenteninitiatieven. 

Er kwamen beleidsmakers, bestuurders en vooral veel studenten uit het hele land samen om hun resultaten te delen en na te denken over de toekomst.

 De dag werd geopend door Eveline Crone, zij en haar team doen onderzoek naar de ontwikkeling van het brein van jongeren. Hoe ontwikkelen adolescenten zich tot mensen die een bijdrage leveren aan de samenleving? Welke omstandigheden helpen jongeren en waar zitten de uitdagingen? Zij benadrukte nog eens hoe belangrijk het is dit op de prioriteitenlijst komt te staan.

Vervolgens ging iedereen aan tafel. Aan de 4 tafels: Kansen en uitdagingen studentenwereld, Studentiniatieven, Social hubs en Mental health hubs werden verschillende vraagstukken behandeld. De gesprekken zullen worden uitgewerkt, informatie zal worden gebundeld samen met het SYNC Lab EUR en concrete actiepunten zullen volgen.

 Burgemeester van Delft Marja van Bijsterveldt sloot de middag af met een persoonlijk en urgent verhaal. Zij beantwoordde vragen en nam uitgebreid de tijd om goed te luisteren! Dank daarvoor!

We kunnen trots zijn op de enorme opkomst, de kennis die gedeeld werd en de nieuwe connecties die gemaakt zijn. Wij hopen dat jullie elkaar hebben kunnen inspireren om met een stijgende lijn door te gaan waar iedereen mee bezig is.#desocialhub #echtejongerenparticipatie #studenteninitiatieven

 Was je helaas niet bij, maar wel ge├»nteresseerd in waar wij mee bezig zijn? Schroom niet om contact op te nemen en wees er de volgende editie bij!