Gewoon Mensen

Met z’n allen zijn wij gewoon mensen die mensen willen helpen, niet meer en niet minder. 

Hoe mooi zou het zijn als wij ook na de tijden van corona in een wereld leven waar het weer heel normaal is om gewoon mensen te helpen?

Op een gegeven moment stonden er meer dan 40.000 gewone mensen klaar om te helpen en waren er al bijna 1.000 mensen geholpen door het doen van een boodschap, het uitlaten van de hond of het ophalen van medicijnen. Omdat het al snel niet meer handmatig bij te houden was, is er een website om deze hulpvragen heen gebouwd, wat toen bekend stond als gewoonmensen.nl.

Een hart onder de riem

Naast individuele hulpbehoevenden werden er ook extra handen geleverd bij instanties. Zo liepen er in het Rivierenland ziekenhuis 10 vrijwilligers (medisch studenten) rond ter ondersteuning op de Corona afdeling, en werd er voor het AMC een pool opgericht van mensen die kinderen opvangen om de druk van de medewerkers te verlichten. Om de eenzame ouderen een hart onder de riem te steken werd er in samenwerking met een studentenvereniging in Delft eerder deze week een actie opgezet, ditmaal door het rondbrengen van een maaltijd en tulp met kaartje naar ouderen.

Op dit kaartje stond het telefoonnummer van gewoonmensen.nl en de website voor als de ouderen hulp nodig hadden. Er stond ook een handgeschreven berichtje op het kaartje met een telefoonnummer van een student-vrijwilliger, om ouderen de gelegenheid te geven even te kletsen tegen de eenzaamheid die COVID-19 met zich mee kan brengen. Na dit succes in Delft is dit uitgebreid naar andere steden (o.a. Wageningen, Leiden, Utrecht & Eindhoven).