Polderpraktijk

Er zijn sinds corona veel grassroot-studentenorganisaties opgericht en/of opgeschaald. Kijk bijvoorbeeld naar nieuwkomers als de ‘5 voor 12’-beweging, Frissegedachtes, Graduate Entrepreneurs, Graduate Consulting; of bestaande die overgewaaid zijn uit andere steden als Oma’s soep of Knappe Koppen Vrijwillig.

Soms hebben dit soort organisaties moeite om goed betrokken te worden en serieus te worden genomen. De Social Hub wil (studenten uit) dit soort nieuwe organisaties vol momentum handvatten bieden om de juiste boodschap bij de juiste persoon neer te zetten.

We zien nu dat Robert Dijkgraaf en Ernst Kuipers minister zijn geworden. Is het dan niet tijd om ook de techneut van de toekomst op een mogelijke situatie voor te bereiden als hij/zij hier interesse in heeft?


Hoe doe je dat dan? Door de fijne kneepjes van het polderlandschap/lobbywereld te horen van maatschappelijke zwaargewichten of (oud) lobbyisten. Geen politiek correcte taal, maar eens vertellen hoe lijnen echt lopen. Alles (indien gewenst) anoniem natuurlijk. 

Wie zouden hier kunnen spreken? Denk aan een bestuurder van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, oud lobbyisten, mensen van het CvB van onderwijsinstellingen, (adviseurs van) bestuurders/burgemeesters. Uiteraard is onze eigen burgemeester, Marja van Bijsterveldt, ook meerdere keren langsgekomen om uitdagingen en hoofdlijnen te bespreken.

Door het jaar heen worden er meerdere sessies gehouden. Interesse? Laat het vooral weten, dan houden we je op de hoogte!