Wat gebeurt er?

Stichting Time Out

Created with Sketch.

Stichting Time Out is opgericht om met elkaar aan tafel te gaan om het te hebben over mentaal welzijn onder jongeren. Bij het Time Out Café (Mei, Oktober 2021) is meerdere malen gesproken met onder andere leden van het OMT, het RIVM, en de Tweede Kamer. Ook werd tijdens een interactieve voorstelling op creatieve wijze het publiek geconfronteerd met de problemen waar jongeren op dat moment tegenaan liepen.

Op 15 november is er een nieuw evenement: De makers van SAFE SPACE bespreken ongefilterd, direct en humoristisch de zaken die er in jouw leven toe doen, met in deze nieuwe productie de focus op sociale veiligheid en grensoverschrijdend gedrag. Dinsdag de 15e in het auditorium in de Aula in Delft!

Studenten in basisonderwijs (SIBO)

Created with Sketch.

Te weinig leerkrachten in het primair onderwijs is een groot en groeiend probleem. En naast het lerarentekort groeit ook de kansenongelijkheid. Ouders met meer financiële ruimte kunnen hun kinderen een extra kans bieden in de vorm van extra begeleiding en bijles.

Het lerarentekort oplossen kunnen we niet. Wél kunnen we ervoor zorgen dat waar mogelijk, ondersteuning geboden wordt. In Delft lopen 25.000 studenten rond, die allemaal een sterk basisniveau hebben op het gebied van taal, rekenen en andere vaardigheden relevant in de basisschool klas.

Daarom willen wij, als stichting de Social Hub, maatwerk bieden aan basisscholen op basis van hun behoeften. Techniekonderwijs? Individuele leesbegeleiding? Algemene ondersteuning in de klas? Na een pedagogische en didactische training te hebben gevolgd, wordt een student gematcht aan de behoefte van de school.

Interesse om te ondersteunen in de klas? Neem contact op met Stos!

Polderpraktijk

Created with Sketch.

Stel je hebt geen politicologie gestudeerd, bent niet goed op de hoogte van de wereld van studentenvertegenwoordiging en je zit niet bij een politieke jongerenpartij, maar hebt wel een goed idee of initiatief dat je wilt aankaarten. Waar begin je dan?

Al 2,5 jaar is de Social Hub aan het uitbreiden van losstaande projecten tot een platform voor en kickstarter van nieuwe ideeën. Zo zorgen we voor een vruchtbare grond om projecten te realiseren. 

Zie hierboven een overzicht van alle huidige projecten, 
en hieronder een greep uit de voltooide plannen.

Wat is er al gedaan?


Hub Holland Hub

Created with Sketch.

Op vrijdag 16 november vond de eerste editie van het Hub Holland Hub evenement plaats. Waar alles in het teken stond van studenteninitiatieven. Met bijdrage van tientallen initiatieven, beleidsmakers, onderzoekers en "gewoon" enthousiastelingen uit het hele land hebben we een onwijs inspirerende dag neergezet. Een grootschalige denktank met veel verschillende perspectieven.

Lieve Mark

Created with Sketch.

Een initiatief van studenten uit Leiden, Delft en Utrecht - bijgestaan door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) - dat in najaar 2020 onder studenten in heel Nederland onderzoek heeft gedaan naar het welzijn, de behoeftes en de meningen van studenten tijdens de coronapandemie. Dit resulteerde in het Studenten Onderzoeken Samen (S.O.S.) rapport, met meer dan 7.500 respondenten. 

Gewoon Mensen

Created with Sketch.

Het doel: mensen die hulp aanbieden verbinden aan mensen die hulp nodig hebben. Wij kregen te horen dat de universiteiten dicht gingen, waardoor veel studenten thuis zouden zitten. Om niet stil te blijven maar te helpen waar nodig, is er een online formulier gemaakt waar medestudenten zich op konden aanmelden als ze een gewoon mens een handje wilde helpen in deze moeilijke tijd. Op een gegeven moment stonden er meer dan 40.000 gewone mensen klaar om te helpen en waren er al bijna 1.000 mensen geholpen door het doen van een boodschap, het uitlaten van de hond of het ophalen van medicijnen. 

Kansen met Janssen

Created with Sketch.

In samenwerking met de GGD Haaglanden is het gelukt Janssen vaccins naar Delft te halen zodat studenten die anders niet gevaccineerd zouden worden toch een eenmalige vaccinatie ontvingen. 

Delft De-Stress Festival

Created with Sketch.

Tijdens de coronapandemie was het zwoegen en ploeteren om zich voor te bereiden op de komende tentamens lastiger dan ooit. Studeren vanuit huis, digitale colleges, tentamens met proctoring, mondelingen achteraf… Gelukkig was er ditmaal een tegenhanger: Het Delft De-stress Festival! Na de tentamens werden vanuit clubs en verenigingen en zelfs de TU Delft verschillende livestreams uitgezonden zodat studenten na de zware tentamenperiode vanuit huis mee konden feesten.

Op de hoogte blijven?

Volg ons op LinkedIn om niks te missen!

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp