Waarom?

Vanuit de visie om Delftse studenten, de gemeente en onderwijsinstellingen samen te brengen. 

In Delft studeren momenteel ongeveer 25.000 studenten. Dat is één vijfde van alle inwoners in Delft. De opleidingen in Delft zorgen voor een creatieve en innovatieve mindset, die het verdient om benut worden. Wij willen zorgen dat nieuwe ideeën en sociaal maatschappelijke initiatieven van studenten zo efficiënt mogelijk werkelijkheid worden

De Social Hub

Is er om nieuwe activiteiten en initiatieven leven in te blazen. Studenten hebben bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis veel te verduren gehad, en dat is niet onopgemerkt gegaan. Zo zijn hier een aantal krachtige bewegingen uit ontstaan om de belangen van studenten te behartigen, zoals GewoonMensen, TimeOut, en ThuisBesmet.

Maar ook buiten de coronapandemie zijn er in een veranderende maatschappij continu thema's die om aanpakkers vragen. Studenten weten niet altijd hoe dit soort problemen concreet en effectief aan te pakken, al zijn er vaak ideeën genoeg. Daar komt de Social Hub in het spel. "De oproep om kennis en ‘out of the box’ denken van studenten te benutten, steun ik van harte. De Social Hub is hier een goed voorbeeld van, omdat deze activiteiten bijdragen aan de verbinding tussen maatschappelijk ondernemende studenten, de stad en onderwijsinstellingen."

 - Marja van Bijsterveld | Burgemeester Delft


Wij werken voor één toekomst in een maatschappij

  • waarin we nauw en effectief met elkaar samenwerken.


  • waarin we initiatieven van aanpakkers worden gefaciliteerd.


  • waarin studenten en de maatschappij hand in hand gaan. Studenten zijn geen aparte groep meer maar een cruciaal onderdeel.


  • die het potentieel van talentvolle studenten volop benut.


  • waarin sterke bruggen staan tussen studenten, gemeenten, en onderwijsinstellingen.


  • die continu verandert, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe initiatieven. Die ruimte, die moet benut worden.
Op de hoogte blijven?

Volg ons op LinkedIn om niks te missen!

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp